Voordelen van gastouderopvang

Gastouderopvang is een unieke vorm van kinderopvang en biedt vele voordelen. Het is een kleinschalige vorm van opvang; daardoor krijgt ieder kind de aandacht en zorg die het nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Ieder kind is immers uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Bovendien is gastouderopvang de voordeligste vorm van kinderopvang.

Voordelen van gastouderopvang: 7 redenen om voor een gastouder te kiezen

• Je bepaalt zelf wie er voor je kindje gaat zorgen
• Kleinschalige opvang (maximaal 6 kinderen)
• Kinderen zijn minder vaak ziek (aanbevolen door artsen bij o.a. premature kinderen)
• Kinderen zijn meer ontspannen en zelfverzekerd (wetenschappelijk onderzocht)
• Wij werken uitsluitend samen met professionele en gediplomeerde gastouders
• Doorlopend pedagogische bijscholing voor gastouders

Je kiest zelf jouw gastouder

Je kiest zelf jouw gastouder en daarmee bepaal je zelf wie de opvang van jouw kind verzorgt en op welke locatie je kind wordt opgevangen. Dat is natuurlijk een groot voordeel van gastouderopvang. Je kiest namelijk de gastouder met wie je een goede klik hebt en waar je je kind met een gerust hart naar toe brengt. Zo weet je zeker dat je kind in goede handen is.

Gastouderopvang in een kleine, overzichtelijke groep

Doordat een gastouder, in vergelijking met de leidsters op het kinderdagverblijf/BSO, maar een kleine groep kinderen opvangt kan jouw kind met andere kinderen leren spelen en aan zijn sociale vaardigheden werken, maar gaat het niet onder in de drukte. Uit onderzoek van de Universiteit van Leiden is gebleken dat kinderen bij een gastouder zich meer op hun gemak voelen en meer genieten, dan kinderen in het kinderdagverblijf. Dit komt door het lagere geluidsniveau, de hogere sensitiviteit van de gastouder en de groepsgrootte. Dit alles komt de ontwikkeling van je kind ten goede.

Iedere dag een vertrouwde omgeving

Eén van de andere grote voordelen van gastouderopvang is, dat je kind iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht in dezelfde vertrouwelijke huiselijke omgeving ziet. Dit geeft je kind de rust die het nodig heeft. Je kind gaat immers meerdere uren naar de opvang.

Professionele kinderopvang

Gastouderopvang is professionele opvang. Al onze gastouders beschikken over een diploma in Zorg en Welzijn of Pedagogiek, een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen en een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Een VOG wordt ook geëist van volwassen huisgenoten en structureel aanwezigen, zodra de opvang bij de gastouder thuis plaats vindt. Gastouders worden begeleid door het gastouderbureau. Gastouderbureau Betsie brengt minimaal twee maal per jaar een bezoek aan de opvanglocatie. We evalueren de opvang en kijken of de locatie aan de veiligheidseisen voldoet. Het gastouderbureau biedt meerdere vormen aan van bij- en nascholingen voor de gastouder. Door al deze ondersteuning en voorwaarden blijven de voordelen van gastouderopvang gewaarborgd.

Voordelige kinderopvang

Bij gastouderopvang betaal je meestal per uur en niet per dagdeel, zoals op het kinderdagverblijf. In principe betaal je alleen de uren die jouw kind daadwerkelijk wordt opgevangen. Je betaalt niet tijdens studiedagen, feestdagen of vakanties (tenzij anders is afgesproken met uw gastouder).

 

Veilige en gezonde kinderopvang

De woning waar de opvang plaatsvindt wordt regelmatig streng gecontroleerd door het gastouderbureau en de GGD. Jaarlijks vindt er een Risico-inventarisatie en Evaluatie Veiligheid en Hygiëne plaats. De woning is dus altijd gezond en veilig.
Uit onderzoek van het RIVM en het Universitair Medisch Centrum Utrecht blijkt dat een kleine groep, die opgevangen wordt door steeds dezelfde persoon, ervoor zorgt dat jouw kind minder vaak ziek is dan op het kinderdagverblijf (tot wel 70%). Het onderzoek geeft overigens ook aan dat vaak ziek zijn niet leidt tot een hogere weerstand op latere leeftijd.

Kinderopvangtoeslag

Wanneer je gebruik maakt van opvang via een geregistreerd gastouderbureau heb je recht op kinderopvangtoeslag, net als bij een kinderdagverblijf. Ook daarvoor hoef je alle voordelen van gastouderopvang dus niet te missen!

 

Wij zijn je graag van dienst.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je vragen over onze diensten? Neem gerust contact met ons op via het contact formulier, mail naar info@gast-ouder.nl of bel op 0486 421637.

Wij helpen je graag verder

Gastouderburau Betsie
Heihoekscheweg 2
5363 SB Velp (NB)
t. 0486 - 421 637

Volg ons op:

 

Onze regio's: Noord-Brabant, Limburg & Gelderland