Voordelen van een gastouder

Gastouderopvang is een unieke vorm van kinderopvang. Het is kleinschalig zodat ieder kind de aandacht en zorg krijgt die het nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Ieder kind is immers uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Bovendien is gastouderopvang de voordeligste vorm van kinderopvang.

7 redenen waarom je voor een gastouder kiest
• Je bepaalt zelf wie er voor je kindje gaat zorgen
• Kleinschalige opvang (maximaal 6 kinderen)
• Kinderen zijn minder vaak ziek (aanbevolen door artsen bij o.a. premature kinderen)
• Kinderen zijn meer ontspannen en zelfverzekerd (wetenschappelijk onderzocht)
• Wij werken uitsluitend samen met professionele en gediplomeerde gastouders
• Doorlopend pedagogische bijscholing voor gastouders

Je kiest zelf jouw gastouder
Je kiest zelf jouw gastouder en daarmee bepaal je zelf wie de opvang van jouw kind verzorgt en op welke locatie je kind wordt opgevangen. Je kiest de gastouder met wie je een goede klik hebt en waar je je kind met een gerust hart naar toe brengt. Je weet dat je kind in goede handen is.

Een kleine overzichtelijke groep
Doordat een gastouder, in vergelijking met de leidsters op het kinderdagverblijf/BSO, maar een kleine groep kinderen opvangt kan jouw kind met andere kinderen leren spelen en aan zijn sociale vaardigheden werken, maar gaat het niet onder in de drukte. Uit onderzoek van de Universiteit van Leiden is gebleken dat kinderen bij een gastouder zich meer op hun gemak voelen en meer genieten, dan kinderen in het kinderdagverblijf. Dit komt door het lagere geluidsniveau, de hogere sensitiviteit van de gastouder en de groepsgrootte. Dit alles komt de ontwikkeling van je kind ten goede.

Iedere dag een vertrouwde omgeving
Bij gastouderopvang ziet je kind iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht in dezelfde vertrouwelijke huiselijke omgeving. Dit geeft je kind de rust die het nodig heeft. Je kind gaat immers meerdere uren naar de opvang.

Professionele kinderopvang
Gastouderopvang is professionele opvang. Iedere gastouder beschikt over een diploma in de Zorg en Welzijn of Pedagogiek, een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen en een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Een VOG wordt ook geëist van volwassen huisgenoten en structureel aanwezigen, zodra de opvang bij de gastouder thuis plaats vindt. Gastouders worden begeleid door het gastouderbureau. Gastouderbureau Betsie brengt minimaal twee maal per jaar een bezoek aan de opvanglocatie en evalueert de opvang en kijkt of de locatie aan de veiligheidseisen voldoet. Het gastouderbureau biedt meerdere vormen aan van bij- en nascholingen voor de gastouder.

Voordelige kinderopvang
Bij gastouderopvang betaal je meestal per uur en niet per dagdeel, zoals op het kinderdagverblijf. In principe betaal je alleen de uren die uw kind daadwerkelijk wordt opgevangen. Je betaalt niet tijdens studiedagen, feestdagen of vakanties (tenzij anders is afgesproken met uw gastouder).

Veilige en gezonde kinderopvang
De woning waar de opvang plaatsvindt wordt regelmatig streng gecontroleerd door het gastouderbureau en de GGD. Jaarlijks vindt er een Risico-inventarisatie en Evaluatie Veiligheid en Hygiëne plaats. Dit maakt dat de woning veilig en gezond is.
Uit onderzoek van het RIVM en het Universitair Medisch Centrum Utrecht blijkt dat door de kleine groep en doordat de opvang steeds door dezelfde persoon plaats vindt jouw kind minder vaak ziek is, dan op het kinderdagverblijf (tot wel 70%). Het onderzoek geeft ook aan dat vaak ziek zijn niet leidt tot een hogere weerstand op latere leeftijd.
Wanneer je gebruik maakt van opvang via een geregistreerd gastouderbureau heb je recht op kinderopvangtoeslag.

 

Wij zijn je graag van dienst.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je vragen over onze diensten? Neem gerust contact met ons op via het contact formulier, mail naar info@gast-ouder.nl of bel op 0486 421637.

Wij helpen je graag verder

Gastouderburau Betsie
Heihoekscheweg 2
5363 SB Velp (NB)
t. 0486 - 421 637

Volg ons op:

 

Onze regio's: Noord-Brabant, Limburg & Gelderland