Veel gestelde vragen voor vraagouders

Waarom Gastouderbureau Grave-Mill-Landerd e.o.?

Het GOB heeft de volgende slogan: In vertrouwde handen. Wij staan voor de volgende kernwoorden: Betaalbaar, Kwaliteit, Betrouwbaar,  Persoonlijk, en Flexibel. Verdere punten zijn:

  • Geen inschrijfkosten of verstopte kosten (Alleen bureaukosten)
  • Matching en bemiddeling tussen vraag- en gastouders kosteloos
  • Korte lijnen, snel reactie en persoonlijk contact
  • Scherpe tarieven voor bureaukosten
  • Wij kunnen u ondersteunen bij de aanvraag van de kinderopvangtoeslag
  • EHBO-cursussen en themabijeenkomsten voor uw gastouder
  • Wij zijn een erkend gastouderbureau met een uitstekende reputatie
  • Wij zijn financieel gezond. Wij hebben geen duur personeel of een duur kantoorpand.
  • Heeft u uw eigen oppas die u kent en vertrouwt? Wij formaliseren voor u de opvang zodra u zich inschrijft (oppas en ouders).

 


Hoe vind ik een gastouder?

Via ons kunt u een gastouder vinden. Neem telefonisch contact met ons op. Na uw vrijblijvende aanmelding nemen wij contact op om uw wensen en behoeften door te nemen en kan op basis daarvan een goede inschatting maken welke gastouder het beste past bij u en uw kind. U kunt ook via onze online matchingssysteem gemakkelijk een gastouder vinden.


Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor gastouderopvang?

Wilt u uw kind meteen aanmelden? Dat kan via de knop aanmelden op deze website. Ook kunt u bellen met het ons bureau met nummer (0486) 421637.


Kan mijn moeder ook gastouder worden?

Uw moeder kan ook gastouder worden, zolang zij niet op hetzelfde adres als u staat ingeschreven. Zij dient evenals andere gastouders aan bepaalde eisen te voldoen.

Naar vragen overzicht


Hoeveel betaal ik als vraagouder voor meerdere kinderen?

De overheid vergoedt een gedeelte van de kinderopvang als u aan de voorwaarden voldoet om toeslag te ontvangen. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend rekenvoorbeeld v.w.b. de kosten.

Naar vragen overzicht


Hoeveel kost gastouderopvang per maand?

Voor gastouderopvang betaalt u maandelijks de opvanguren aan uw gastouder en abonnementskosten aan het gastouderbureau. Een groot deel van uw opvangkosten kunt u vergoeden door uw kinderopvangtoeslag.


Hoeveel bedragen de bureaukosten per kind?

Wij werken met vaste maandbedragen namelijk voor één kind 55,– euro per maand en voor twee of meerdere kinderen 65,– euro per maand. Dus u betaald nooit meer dan 65,– per maand. In sommige situaties hebben wij aparte bureaukosten.


Waarom betaal ik bureaukosten?

Met de bureaukosten kunnen wij de voorwaarden stellen voor goede gastouderopvang. Hiertoe behoort niet alleen het voldoen aan alle wetten en plichten die vanuit het overheid gesteld worden, maar ook het verzorgen van goede middelen om gastouderopvang voor u zo transparant, gemakkelijk en veilig mogelijk te maken.

Hierbij kunt u denken aan: jaarlijkse risico inventarisaties, huisbezoeken, selectie van hoogwaardige gastouders, registratie bij het LRKP, pedagogische ondersteuning en bemiddeling bij vraagstukken, administratieve ondersteuning, voorlichting over eventuele wijzigingen in de wet- en regelgeving, urenregistratiesysteem.


Hebben de gastouders een diploma?

Ja, alle gastouders hebben een pedagogische opleiding. Dat is één van de kwaliteitseisen die de overheid stelt aan gastouders. Alleen als de gastouder aan die eisen voldoet mag hij/zij opgenomen worden in het Landelijke Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Heeft u een gastouder gevonden met de juiste papieren? Dan kunnen wij uiteraard de registratie bij het LRKP verzorgen.


Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om opvangsubsidie te krijgen?

Om kinderopvangtoeslag te krijgen, moeten u en uw eventuele toeslagpartner aan de volgende voorwaarden voldoen:


Hoe gaat de betaling aan en de werking van de urenregistratiemodule?

De uren van de maand wordt op het einde van de maand ingevoerd, in ons online urenregistratiesysteem, door de vraag- of gastouder waarna de factuur automatisch wordt gemaild. De vraagouder betaald de vergoeding van de gastouder op onze daarvoor bestemde doorstort rekening waarna binnen enkele dagen de gastouder de vergoeding op haar rekening ontvangt. De bureaukosten worden op de 1ste van de opvangmaand d.m.v. een automatisch incasso geïnd.


Krijg ik een jaaropgave?

Ja, u krijgt een jaaropgave. Met deze jaaropgave kunt u uw kinderopvangtoeslag verantwoorden. De jaaropgaves worden ieder jaar in de periode februari- maart verstuurd per post.


Waarom betaal ik de gastoudervergoeding aan het gastouderbureau?

Gastouderbureau’s zijn verplicht een kassiersfunctie te hanteren. Dit houdt in dat de betalingen aan de gastouder via het bureau dienen te verlopen.