Veel gestelde vragen voor ouders

Hoe vind ik een gastouder?

Via ons kun je een gastouder vinden. Neem telefonisch contact met ons op. Na jouw vrijblijvende aanmelding nemen wij contact op om je wensen en behoeften door te nemen en kan op basis daarvan een goede inschatting gemaakt worden welke gastouder het beste past bij jou en je kind. Je kunt ook via ons online matchingssysteem gemakkelijk een gastouder vinden  (aan deze pagina wordt gewerkt).

Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor gastouderopvang?

Wil je jouw kind meteen aanmelden? Dat kan via de knop aanmelden op deze website.Je kunt ook bellen met ons bureau op nummer (0486) 421637.

Kan mijn moeder ook gastouder worden?

Een van je ouders kan ook gastouder worden, zolang hij/zij niet op hetzelfde adres als jij staat ingeschreven. Hij/zij dient evenals andere gastouders aan bepaalde eisen te voldoen.

Hoeveel betaal ik als vraagouder voor meerdere kinderen?

De overheid vergoedt een gedeelte van de kinderopvang als je aan de voorwaarden voldoet om toeslag te ontvangen. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend rekenvoorbeeld v.w.b. de kosten.

Hoeveel kost gastouderopvang per maand?

Voor gastouderopvang betaal je maandelijks de opvanguren aan je gastouder en abonnementskosten aan het gastouderbureau. Een groot deel van je opvangkosten kun je vergoeden door de kinderopvangtoeslag.

Hoeveel bedragen de bureaukosten per kind?

Wij werken met vaste maandbedragen namelijk voor één kind € 55,= per maand en voor twee of meerdere kinderen € 65,= per maand. Dus je betaalt nooit meer dan   € 65,= per maand. In sommige situaties hebben wij aangepaste bureaukosten.

 

Opvang bij de gastouder in huis.
De bureaukosten van Gastouderbureau Betsie zijn voor 1 kind € 55,– en voor 2 of meerdere kinderen €65,– euro per maand. 

Gastouder aan huis (dus bij de vraagouder in huis):
Neem contact op met ons omtrent de  bureaukosten van Gastouderbureau Betsie voor één gastouder aan huis.

Waarom betaal ik bureaukosten?

Met de bureaukosten kunnen wij de voorwaarden veilig stellen voor goede gastouderopvang. Hiertoe behoort niet alleen het voldoen aan alle wetten en plichten die vanuit de overheid gesteld worden, maar ook het verzorgen van goede middelen om gastouderopvang voor jou zo transparant, gemakkelijk en veilig mogelijk te maken.

Hierbij kun je denken aan: jaarlijkse risico inventarisaties, huisbezoeken, selectie van hoogwaardige gastouders, registratie bij het LRKP, pedagogische ondersteuning en bemiddeling bij vraagstukken, administratieve ondersteuning, voorlichting over eventuele wijzigingen in de wet- en regelgeving en urenregistratiesysteem.

Hebben de gastouders een diploma?

Ja, alle gastouders hebben een pedagogische opleiding. Dat is één van de kwaliteitseisen die de overheid stelt aan gastouders. Alleen als de gastouder aan die eisen voldoet mag hij/zij opgenomen worden in het Landelijke Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Heb je een gastouder gevonden met de juiste papieren? Dan kunnen wij uiteraard de registratie bij het LRKP verzorgen.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om opvangsubsidie te krijgen?

Om kinderopvangtoeslag te krijgen, moeten jij en je eventuele toeslagpartner aan de volgende voorwaarden voldoen:
• Jij en je toeslagpartner werken, studeren, volgen een traject naar werk of een inburgeringscursus bij een gecertificeerde instelling.
• Je krijgt kinderbijslag of een pleegouderbijdrage voor het kind. Of onderhoud je kind in belangrijke mate.
• Je kind staat op jouw woonadres ingeschreven.
• Het gastouderbureau is geregistreerd. Bij gastouderopvang moet de gastouder zijn geregistreerd voor elke locatie waar hij/zij oppast.
• Je hebt met het gastouderbureau een schriftelijke overeenkomst afgesloten.
• Het kind waarvoor je kinderopvangtoeslag aanvraagt, zit nog niet op het voortgezet onderwijs.
• Jij of je toeslagpartner betaalt de kosten voor kinderopvang. Een deel van de kosten wordt vergoed door de kinderopvangtoeslag. Het andere deel moet je daadwerkelijk zelf betalen aan de opvanginstelling.
• Jij en je toeslagpartner hebben de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.

Lees meer op de site van de belastingdienst.

 

Hoe verloopt de betaling aan de gastouder en hoe is de werking van de urenregistratiemodule?

De uren van de maand worden aan het einde van de maand ingevoerd in ons online urenregistratiesysteem, door de gast- of vraagouder, waarna de factuur automatisch wordt gemaild. De vraagouder betaalt de vergoeding van de gastouder op onze daarvoor bestemde doorstortrekening (via een I-Deallink) waarna binnen enkele dagen de gastouder de vergoeding op haar rekening ontvangt. De bureaukosten worden op de 1ste van de opvangmaand d.m.v. een automatische incasso geïnd.

Krijg ik een jaaropgave?

Ja, je krijgt een jaaropgave. Met deze jaaropgave kun je je kinderopvangtoeslag verantwoorden. De jaaropgaves worden ieder jaar in de periode februari / maart verstuurd per mail.

Waarom betaal ik de gastoudervergoeding aan het gastouderbureau?

Gastouderbureau’s zijn verplicht een kassiersfunctie te vervullen. Dit houdt in dat de betalingen aan de gastouder via het bureau dienen te verlopen.

Wij zijn je graag van dienst.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je vragen over onze diensten? Neem gerust contact met ons op via het contact formulier, mail naar info@gast-ouder.nl of bel op 0486 421637.

Wij helpen je graag verder

Gastouderburau Betsie
Heihoekscheweg 2
5363 SB Velp (NB)
t. 0486 - 421 637

Volg ons op:

 

Onze regio's: Noord-Brabant, Limburg & Gelderland