Ouders waarderen gastouderopvang met een 8,5
Het SCP-rapport ‘Krimp in de kinderopvang’ gaat niet alleen over vraaguitval, maar ook over hoe ouders de kinderopvang waarderen. Deze cijfers zijn gemiddelden voor de hele kinderopvang. Het blijkt dat gastouderopvang gemiddeld het hoogst wordt gewaardeerd met het cijfer 8,5.

GOede waardering
Uit de cijfers blijkt dat gastouderopvang het beste wordt gewaardeerd van alle vormen van kinderopvang: een 8,7 voor de opvang van kinderen van 0 tot en met 3 jaar en een 8,4 voor de opvang van kinderen van 4-12 jaar. Vergeleken met de dagopvang (een 7,8) en de bso (een 7,6) waarderen ouders de opvang bij de gastouder bijna een hele punt hoger. Daaruit concludeert 4Kids dat de vraaguitval in de gastouderopvang in ieder geval niet komt door ontevredenheid over de dienstverlening.

Naar het rapport ‘Krimp in de kinderopvang’ >>

Waarom zeggen ouders de kinderopvang op? Het antwoord is in de meeste gevallen: omdat het te duur werd. Dit antwoord geven ouders die minder kinderopvangtoeslag krijgen dan voorheen en ouders die moeilijk rond kunnen komen omdat hun huishoudinkomen is gedaald. Maar werkloosheid is ook een veelgenoemde reden waarom ouders afzien van kinderopvang. Dit noemden twee à drie op de tien ouders. Lees meer over het rapport

Bron: www.kinderopvangtotaal.nl

 

Wij zijn je graag van dienst.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je vragen over onze diensten? Neem gerust contact met ons op via het contact formulier, mail naar info@gast-ouder.nl of bel op 0486 421637.

Wij helpen je graag verder

Gastouderburau Betsie
Heihoekscheweg 2
5363 SB Velp (NB)
t. 0486 - 421 637

Volg ons op:

 

Onze regio's: Noord-Brabant, Limburg & Gelderland