Kosten gastouder / gastouderopvang

Gastouderopvang is vaak de meest betaalbare vorm van kinderopvang. Wat kost een gastouder? Op deze pagina lees je alles over de kosten voor gastouders en gastouderopvang. De maandelijkse kosten voor gastouderopvang worden (per kind) als volgt berekend:

Maandelijkse kosten = Bureaukosten + (Gastoudervergoeding x Uren)

Kijk op de website van de Belastingdienst voor alle informatie over de Kinderopvangtoeslag. Klik hier voor het maken van een proefberekening. Wil je van ons een rekenvoorbeeld (met de netto kosten per maand voor de vraagouder) ontvangen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Kosten gastouderbureau
Opvang bij de gastouder in huis.
De bureaukosten van Gastouderbureau Betsie zijn voor 1 kind € 55,– en voor 2 of meerdere kinderen €65,– euro per maand. De kosten zijn dus nooit hoger dan € 65,– per maand. Deze zijn in verhouding tot andere gastouderbureaus in het land laag, bovendien hanteren wij geen inschrijfkosten. De opzegtermijn is één maand. LET OP: Indien er heel weinig uren afgenomen worden, dan verlagen wij de bureaukosten. Vraag naar de voorwaarden bij ons.

Gastouder aan huis (dus bij de vraagouder in huis):
Neem contact op met ons omtrent de  bureaukosten van Gastouderbureau Betsie voor één gastouder aan huis.

Voordelen van ons gastouderbureau;
• We géén inschrijfkosten rekenen én lage bureaukosten hanteren;
• Transparant, wij plaatsen onze bureaukosten gewoon op onze site;
• Ook het matchen en bemiddelen tussen vraag- en gastouders gratis is;
• Je kunt rekenen op korte lijnen, een snelle reactie, vertrouwd en persoonlijk contact;
• Ondersteuning is mogelijk bij de aanvraag van kinderopvangtoeslag;
• We bieden EHBO-cursussen en themabijeenkomsten aan voor vraag- en gastouders;
• Wij zijn een financieel gezond familiebedrijf en bestaan al sinds 2005.
• Geen boeteclausules (ook geen boete van b.v. € 500,00 als je over wilt stappen.) Vrijheid, blijheid zeggen  we wel eens;
• Betaling is mogelijk met IDEAL;
• Gastouders worden de volgende werkdag na ontvangst van de volledige betaling van ouders uitbetaald;
• Geen vaste verplichting om minimaal 1 jaar bij een gastouder te blijven;
• Goed telefonisch bereikbaar;
Geen extra kosten voor bijvoorbeeld extra verstrekken jaaropgave, niet tijdig betalen etc.
• Heeft u als ouder en gastouder eigen huisregels of afwijkende afspraken? Dat is géén probleem, de overeenkomsten worden naar wens aangepast!

Heb je interesse in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden van een gastouder of wat wij als bureau voor jou, als gastouder of vraagouder, kunnen betekenen? Of wil je graag een persoonlijke berekening laten maken aan de hand van jouw gegevens? Neem dan contact op met ons zodat we je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.

Kosten gastouders
Uurtarieven voor de gastouder(s) worden in onderlinge overeenstemming tussen vraag- en gastouder vastgesteld. Gemiddeld komt het uurtarief voor de gastouder uit op ongeveer EUR 6,50 / 6,75 per uur (opvang bij de gastouder thuis).

Klik hier voor meer informatie over de kosten voor gastouderopvang of over de bijdrage van de overheid (kinderopvangtoeslag). Bijgevoegd ook de tabel betreffende de Kosten Kinderopvang 2024. 

Indien een gastouder aan huis komt bij de vraagouder dan wordt er meestal een vast uurtarief afgesproken voor de opvang van de kinderen. De vraagouder betaalt dan per uur minimaal het wettelijk minimumloon aan de gastouder. Klik hier om meer over dienstverlening aan huis te lezen. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Wij maken voor iedere ouder graag vrijblijvend een rekenvoorbeeld om te laten zien wat de netto kosten zijn van de opvang. Dus neem gerust contact op met ons kantoor, wij helpen je graag verder. Je kunt je ook direct online inschrijven.

Wij zijn je graag van dienst.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je vragen over onze diensten? Neem gerust contact met ons op via het contact formulier, mail naar info@gast-ouder.nl of bel op 0486 421637.

Wij helpen je graag verder

Gastouderburau Betsie
Heihoekscheweg 2
5363 SB Velp (NB)
t. 0486 - 421 637

Volg ons op:

 

Onze regio's: Noord-Brabant, Limburg & Gelderland