Kosten gastouder / gastouderopvang

Wat kost een gastouder? Op deze pagina leest u alles over de kosten voor gastouders en gastouderopvang. De maandelijkse kosten voor gastouderopvang worden (per kind) als volgt berekend:

Maandelijkse kosten = Bureaukosten + (Gastoudervergoeding x Uren)

Ga naar onze Kostencalculator om uit te rekenen wat uw netto kosten per maand zijn als vraagouder.

Kosten gastouderbureau

De bureaukosten van Gastouderbureau Grave-Mill-Landerd e.o. zijn voor 1 kind € 55,– en voor 2 of meerdere kinderen €65,– euro per maand. De kosten zijn dus nooit hoger dan € 65,– per maand. Deze zijn in verhouding tot andere gastouderbureaus in het land extreem laag, bovendien hanteren wij geen inschrijfkosten. De opzegtermijn is één maand. LET OP: Indien er heel erg weinig uren afgenomen dan verlagen wij de bureaukosten. Vraag naar de voorwaarden bij ons. 

Kosten gastouders

Uurtarieven voor de gastouder(s) worden in onderlinge overeenstemming tussen vraag- en gastouder vastgesteld. Gemiddeld komt het uurtarief voor de gastouder uit op ongeveer EUR 5,50 / 6,00 per uur (opvang bij de gastouder thuis). Dit komt met name doordat wij erg lage bureaukosten en geen inschrijfkosten hanteren. Indien een gastouder aan huis komt bij de vraagouder dan wordt er meestal een vast uurtarief afgesproken voor de opvang van de kinderen. De vraagouder betaalt dan per uur minimaal het wettelijk minimumloon aan de gastouder. Lees meer over dienstverlening aan huis

Kinderopvangtoeslag

De overheid stimuleert vraagouder(s) om te blijven werken door subsidie te geven op de kosten van kinderopvang. Het tarief waarover de overheid wil meebetalen is EUR 6,49 per uur per kind. (2021). Dit wil zeggen dat de overheid een x-aantal procent vergoedt over een maximaal uurtarief van EUR 6,49 per uur. Het aantal procenten is afhankelijk van het (gez.) jaarinkomen van de vraagouder(s). Lees meer over kinderopvangtoeslag 2020

Belasting

Het is belangrijk om te weten dat u als gastouder officieel verplicht bent inkomsten uit arbeid op te geven aan de Belastingdienst. Het al dan niet opgeven van inkomsten uit arbeid is uw eigen verantwoordelijkheid. Lees meer over belasting en gastouderschap.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

De belangrijkste reden om voor Gastouderbureau Grave-Mill-Landerd e.o. te kiezen is dat de bureaukosten beduidend lager zijn vergeleken met die van andere Gastouderbureaus (soms wel tot 60%). Dit is voordelig voor zowel de gast- als vraagouder. Wilt u een proefberekening, neem dan contact met ons op zodat wij een rekenvoorbeeld voor u kunnen maken.