Kinderopvangtoeslag

De overheid stimuleert vraagouders om te blijven werken door subsidie te geven op de kosten van kinderopvang. Het tarief waarover de overheid wil meebetalen is € 7,53 per uur per kind (Was € 6,85 in 2023). Dat wil zegen dat de overheid een x-aantal procent vergoedt over een maximaal uurtarief van € 7,53. Het aantal procenten is afhankelijk van het (eventueel gezamenlijk) verzamelinkomen van de vraagouder(s).

Hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt hangt af van de hoogte van het inkomen en het aantal kinderen. Je kunt per kind maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen. Er geldt ook een maximumuurtarief. Heb je recht op kinderopvangtoeslag, vraag dit dan uiterlijk binnen 3 maanden aan nadat je gestart bent.  Tussenschoolse opvang valt niet onder de kinderopvangtoeslagregeling.

Kan ik kinderopvangtoeslag krijgen?
Je wilt dat je kinderen goed opgevangen worden terwijl je werkt. Dat is zeker niet goedkoop en daarom is er kinderopvangtoeslag: een tegemoetkoming in de kosten van geregistreerde opvang. Lees hieronder de belangrijkste voorwaarden om kinderopvangtoeslag te kunnen krijgen.

Jij én je partner werken of volgen een opleiding, een inburgeringscursus of een traject naar werk.
Daardoor kun je niet alle dagen zelf voor je kind zorgen. Lees meer op de site van de belastingdienst, klik hier

De opvang is geregistreerd
De gemeente checkt of de opvang goed en veilig is. Goedgekeurde opvang staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) en heeft een LRK-nummer. Zonder dit nummer kun je geen toeslag aanvragen.

Een deel van de kosten van de opvang betaal je uit eigen zak
Dat is de verplichte eigen bijdrage. Met de kinderopvangtoeslag kun je het andere deel betalen.

Kinderopvangtoeslag

Klik hier voor meer informatie over de kosten voor gastouderopvang of over de bijdrage van de overheid (kinderopvangtoeslag). Bijgevoegd ook de tabel betreffende de Kosten Kinderopvang 2024. 

Kinderopvangtoeslag berekenen:
Wil je weten hoeveel kinderopvangtoeslag je ongeveer per maand kunt krijgen? Maak dan een proefberekening voor jouw kinderopvangtoeslag op de website van de Belastingdienst of neem contact op met het gastouderbureau voor een rekenvoorbeeld.

Toetsingsinkomen berekenen:
Wil je ongeveer weten wat je (gezamenlijke) toetsingsinkomen is? Maak dan een proefberekening op de website van de Belastingdienst. Klik dan hier

Wij zijn je graag van dienst.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je vragen over onze diensten? Neem gerust contact met ons op via het contact formulier, mail naar info@gast-ouder.nl of bel op 0486 421637.

Wij helpen je graag verder

Gastouderburau Betsie
Heihoekscheweg 2
5363 SB Velp (NB)
t. 0486 - 421 637

Volg ons op:

 

Onze regio's: Noord-Brabant, Limburg & Gelderland