Kinderopvangtoeslag

Worden uw kinderen opgevangen door een gastouder van het GOB? Dan kunt u in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag is een maandelijkse tegemoetkoming voor de opvangkosten die u heeft gemaakt. Onder de opvangkosten mag u naast het uurloon van de gastouder ook de kosten voor het gastouderbureau rekenen.

Hoe werk Kinderopvangtoeslag

De vergoeding werkt als volgt. Zodra uw aanvraag voor de kinderopvangtoeslag door de belastingdienst gehonoreerd is, ontvangt u  rond de 21ste van de maand, voorafgaand van de opvangmaand, de vergoeding van de kinderopvang.

Aanvragen Kinderopvangtoeslag

Het aanvragen van de Kinderopvangtoeslag dient door de vraagouder te gebeuren. Het GOB kan u hierin assisteren. Kinderopvangtoeslag kunt u aanvragen/wijzigen via www.toeslagen.nl. Ouders hebben mogelijk recht op kinderopvangtoeslag. Sinds 1 januari 2014 is het belangrijk dat de toeslag aangevraagd wordt binnen 3 maanden na de maand, waarin de kinderopvang is begonnen. Zo wordt geen maand kinderopvangtoeslag misgelopen. De voorwaarden van kinderopvangtoeslag; klik hier

Klik hier voor handige tips bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag

Rekenvoorbeelden Kinderopvangtoeslag

Om een idee te geven hoeveel de vergoeding vanuit de belastingdienst voor u kan bedragen, geven we hier een aantal voorbeelden van jaarinkomens (gerekend met de max. vergoeding 2021 >  6,49 euro):

Zoals u ziet is er een verschil tussen de vergoedingen van het 1ste kind en het 2de kind. Het 1ste kind is altijd het kind met de meeste opvanguren. Op de website www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken van de te ontvangen oppassubsidie voor vraagouders.

Een aantal rekenvoorbeelden:

A.
Een alleenstaande vader met 1 kind heeft een jaarinkomen van 25.000. Het kind zit op school en wordt na schooltijd 16 uur per week opgevangen. De vraag- en gastouder hebben afgesproken dat de gastouder het maximum vergoed krijgt.

Bij de bovenstaande situatie zijn de maandelijkse kosten voor de vraagouder EUR 16,64 terwijl de overheid EUR 398,72 meebetaalt aan de kinderopvang. De gastouder verdient in dit geval EUR 5,63 per uur voor de opvang van 1 kind (bruto). (bij 2 kinderen word de vergoeding verdubbeld).

B. 
Een gezin met 2 kinderen heeft een gezamenlijk jaarinkomen van 40.000. De 2 kinderen worden allebei 16 uur per week opgevangen. De gastouder ontvangt EUR 5,75 per uur per kind (bruto).

Bij de bovenstaande situatie zijn de maandelijkse kosten voor de vraagouder EUR 70,40 terwijl de overheid EUR 720,64 meebetaalt aan de kinderopvang.

Uit bovenstaande voorbeelden blijkt, dat de vraagouder bijna altijd een ruime vergoeding krijgt voor de kosten van kinderopvang. Tevens verdient op deze manier de gastouder aardig bij.

Gastouderbureau Grave-Mill-Landerd e.o. maakt geheel vrijblijvend een offerte op maat en adviseert u graag bij het vaststellen van de uurtarieven om een zo voordelig mogelijk familievoordeel te behalen.

Vraag vrijblijvende een offerte aan of neem contact op voor meer informatie.