Gastouders

Werkende en studerende ouders zoeken de beste opvang voor hun kind. Opvang waarbij persoonlijke aandacht wordt gecombineerd met een optimale ontwikkeling van hun kind. Het GOB biedt deze opvang in samenwerking met meer dan 200 gastouders verspreid over Noord-Brabant, Limburg en Gelderland.

Bent u op zoek naar een gastouderbureau waar persoonlijke aandacht voor u als gastouder voorop staat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Als gastouder werkt u meestal alleen, maar u staat er niet alleen voor. Het GOB helpt u mee en begeleidt u waar nodig. Het GOB is daarbij de centrale spil die uw belangen zo optimaal mogelijk behartigt. Uiteraard gaat u ook zelf op zoek naar opvangkindjes maar als wij iemand hebben gevonden, kunt u geheel vrijblijvend kennis maken.

Wilt u zelf gastouder worden?

Het GOB is altijd op zoek naar nieuwe gastouders.
Lees hier alles over de eisen waaraan u moet voldoen en hoe u zich aanmeldt.

Gastouder matching en bemiddeling

Zoekt u een gastouder? Neem dat vrijblijvend contact met ons op en wij proberen op korte termijn een perfect match te vinden.

Vergoeding

Het tarief dat een gastouder ontvangt wordt afgesproken in onderling overleg tussen gast- en vraagouder. Gemiddeld komt het uurtarief uit op ongeveer EUR 5,50/6,00 per uur per kind. Hier vindt u meer informatie over de kosten voor gastouderopvang of over de bijdrage van de overheid (kinderopvangtoeslag).

Wat doet het gastouderbureau voor gastouders?

Het GOB biedt ondersteuning aan gastouders in de vorm van een pedagogisch beleidsplan, jaarlijkse gesprekken, het aanbieden van kinder-EHBO herhalingslessen (m.u.v. de hercertificeringskosten van het Oranje Kruis), bemiddeling en begeleiding bij problemen. Op deze manier staan onze gastouders er nooit alleen voor. Jaarlijks wordt er door een van onze medewerkers een risico-inventarisatie en een evaluatie uitgevoerd. Dit omdat met het ouder worden van een kind andere risico’s in beeld komen.

Bent u op zoek naar een gastouder of gastouderbureau?

Vul dan vrijblijvend het aanvraagformulier in wij nemen spoedig contact met u op.