Gastouder worden

Ben je op zoek naar een gastouderbureau waar persoonlijke aandacht voor jou als gastouder voorop staat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als gastouder werk je meestal alleen, maar je staat er zeker niet alleen voor. Het GOB helpt je mee en begeleidt je waar nodig. Het GOB is daarbij de centrale spil die jouw belangen zo optimaal mogelijk behartigt. Uiteraard ga je ook zelf op zoek naar opvangkindjes maar als wij iemand hebben gevonden, kun je geheel vrijblijvend kennis maken.

Wil je zelf gastouder worden?
Hieronder vind je stapsgewijs de aanmeldprocedure bij Gastouderbureau Betsie
1. Vrijblijvend aanmelden via het inschrijfformulier of via de telefoon
Wil je gastouder worden, dan kun je jezelf bij ons aanmelden via ons inschrijfformulier. Een bemiddelingsmedewerker neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
2. Telefonisch contact
Tijdens de telefonische intake zullen jouw wensen, behoeften en mogelijkheden in kaart worden gebracht.
3. Kennismakingsgesprek en risico-inventarisatie
Na aanmelding komt onze bemiddelingsmedewerker op de opvanglocatie langs voor een gesprek en een risico-inventarisatie.
4. Werving van opvangkinderen
Mocht je zelf nog geen opvangkinderen hebben gevonden dan kun je een profiel aanmaken op onze matchingssite (deze pagina is nog in ontwikkeling). Tevens kunnen wij in overleg voor jou bemiddelen. Ook kunnen wij een advertentie maken die je ophangt in jouw buurt (bijv. in supermarkten).
5. Aanleveren benodigde documenten
Als gastouderbureau zijn wij verplicht om een compleet dossier bij te houden. Wij hebben van jou enkele documenten nodig, namelijk een kopie van het legitimatiebewijs, VOG verklaring(en), diploma en EHBO-certificaat.
6. Aanmelding bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP)
Sta je al geregistreerd in het LRKP? Dan kun je een extra bemiddelingsrelatie met ons aangaan.

Wil je jezelf registreren? Dan dienen wij een officiële aanvraag voor je in bij de gemeente. Bij deze aanvraag sturen wij jouw documenten en een risico-inventarisatie mee. De gemeente en GGD checken vervolgens of je aan de kwaliteitseisen voldoet. Het registratieproces bij het LRKP duurt maximaal 10 weken.
Enkele gemeenten rekenen leges voor registratie in het LRKP. Deze kosten berekenen wij door aan de betreffende gastouder of aan de vraagouder indien de opvanglocatie bij de vraagouder is. Vraag dit bij ons na.
Na registratie in het LRKP kan de opvang van start gaan. Zodra je geregistreerd staat als gastouder komen de ouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Je krijgt bij ons een persoonlijke inlogcode voor het online urensysteem.

Gastouders en eigen kinderen
De meeste gastouders hebben zelf ook kinderen. Als je kinderen hebt is dit werk goed te combineren met de zorg voor je eigen gezin. Het prettige van deze opvangvorm is dat je gewoon thuis kunt blijven en dat je een beperkt aantal kinderen opvangt. Zo kun je dus een goede band met hen opbouwen.

Vergoeding
Het tarief dat een gastouder ontvangt wordt afgesproken in onderling overleg tussen gast- en vraagouder. Gemiddeld komt het uurtarief uit op ongeveer € 6,50 / 6,75 per uur (opvang bij de gastouder thuis). Klik hier voor meer informatie over de kosten voor gastouderopvang of over de bijdrage van de overheid (kinderopvangtoeslag). Bijgevoegd ook de tabel betreffende de Kosten Kinderopvang 2024.
 

Wat doet het gastouderbureau voor gastouders?
Het GOB biedt ondersteuning aan gastouders in de vorm van een pedagogisch beleidsplan, jaarlijkse gesprekken, het aanbieden van kinder-EHBO herhalingslessen en bemiddeling en begeleiding bij de opvang, uiteraard ook bij problemen. Op deze manier staan onze gastouders er nooit alleen voor. Jaarlijks wordt er door een van onze medewerkers een risico-inventarisatie en een evaluatie uitgevoerd. Dit omdat met het ouder worden van een kind andere risico’s in beeld komen. Ook bieden wij ondersteuning aan beginnende gastouders.

Wij zijn je graag van dienst.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je vragen over onze diensten? Neem gerust contact met ons op via het contact formulier, mail naar info@gast-ouder.nl of bel op 0486 421637.

Wij helpen je graag verder

Gastouderburau Betsie
Heihoekscheweg 2
5363 SB Velp (NB)
t. 0486 - 421 637

Volg ons op:

 

Onze regio's: Noord-Brabant, Limburg & Gelderland